Omgeving

Inrana ligt in Chaam. Chaam geniet al jarenlang bekendheid vanwege de wielerronde de “Acht van Chaam”. Maar dit dorp heeft nog zoveel meer te bieden. Chaam heeft een schitterende omgeving en is omgeven door uitgestrekte bossen en heidevelden. Prachtige natuurgebieden waar u al wandelend of fietsend van kunt genieten. De naam Chaam is afgeleid van de Keltische stam Cambo. Deze Cambo-nederzettingen zijn meestal gelegen op de vruchtbare aanslibbingen van stroombeddingen. 

 
 
foto vijver
Ontdek het afwisselende Brabantse landschap

Houd u ook zo van de natuur? En van rust en ruimte? Dan zit u goed bij Inrana met haar afwisselende landschap. Hier geniet u van schitterende, eeuwenoude bossen met kronkelende paadjes, kabbelende beekjes, heidevelden en uitgestrekte weilanden. Tal van wandel- en fietsroutes leiden u langs de mooiste en rustigste plekjes. Even heerlijk onthaasten… WIJ VERTELLEN U GRAAG DE MOOIE PLEKJES!

 
 
strijbeekse_heide_smokkelroute_01

Smokkelroute op de Strijbeekse Heide

Het natuurgebied Patersmoer was lange tijd verboden terrein, maar is nu onderdeel van het openbare Smokkelpad. Hier is het niet moeilijk je de legendarische smokkel voor te stellen; er hangt nog altijd een grimmige en mysterieuze sfeer. In Strijbeek is de oude smokkelroute als wandelroute opengesteld voor publiek. Deze loopt van het Goudbergven naar het Belgische natuurgebied Den Elsakker en weer terug naar de Strijbeekse Heide, richting het ven Zwarte Goor en het Langven

fietsallee_04

Geniet van de rust in de Chaamse Bossen

Rondom en door de Chaamse Bossen kunt u heerlijk fietsen, probeer eens de fietsallee (foto). Ook kunt u in dit bos rustig wandelen zonder veel anderen tegen te komen. Een perfecte plek voor wandelaars die wel houden van een beetje rust, ruimte en ongestoorde natuur. Talloze fiets- en wandelroutes leiden je langs de mooiste plekjes. Een wandeltip hier in de buurt is het Laarzenpad (4,9 km). En werp eens een blik over de poort van het eeuwenoude Landgoed Valkenberg.

het zand

Recreatiegebied 't Zand

In de bossen van Alphen, aan de rand van Gilze, ligt recreatiegebied ’t Zand verscholen. Naast bossen vindt u hier ook graslanden, heidevelden en vennetjes. ’t Zand wordt het hele jaar door druk bezocht voor een wandeling of fietstocht. In de zomer kunt u er zwemmen in de natuurplas en lekker luieren op het zandstrand. Daarnaast wordt het recreatiegebied regelmatig gebruikt voor diverse evenementen zoals wieler-, mountainbike- en paardenwedstrijden.

foto steengroevexxx

Heeft u een viervoeter, kom dan naar de Steengroeve

Tip: Heerlijk wandelen door de Chaamse bossen met uw viervoeter. Er is een loslooproute duidelijk aangegeven en u zult zien dat dit tot een van de mooiste wandelgebieden behoort. Na afloop van de wandeling is uw viervoeter van harte welkom bij Steengroeve, mits aangelijnd. U kunt hier zelf een waterbakje vullen bij de buitenkraan en uw dier verwennen met een hondensnoepzakje! 

Ideale uitvalsbasis voor leuke uitjes!

Verrassend, vernieuwend, historisch, oogstrelend, rustgevend, hip en altijd gezellig! Dat zijn de Brabantse steden, streken en dorpen. Geniet van kunst, cultuur, design, natuur, winkels en heerlijk eten. De afstanden naar allerlei toeristische hotspots zijn vanuit onze camping ideaal. Zo ben je vanaf hier binnen een half uur  met de auto bij De Efteling, dichtbij Safaripark De Beekse Bergen en het Nationaal Park De Biesbosch. Historische steden zoals Breda (zie foto), Tilburg, Den Bosch en Antwerpen zijn binnen handbereik. 

– De Efteling: 30 minuten
– Safaripark De Beekse Bergen: 30 minuten
– Nationaal Park De Biesbosch: 45 minuten
– Antwerpen: 50 minuten

Kortom, lekker dichtbij allerlei toeristische hotspots!

Bekijk de website van Toerisme De Baronie voor nog meer verrassende uitjes! 

Breda: water, church

We helpen u graag! Wilt u iets weten, heeft u een vraag? Bel of mail gerust!

Pareltje in Brabant!

Kijkt u al uit naar uw volgende vakantie? Kom dan kamperen in Brabant op minicamping Inrana, gelegen in Chaam. De gemoedelijke sfeer en de Brabantse gastvrijheid laten u zich hier direct thuis voelen.

Contact
Adres

Zuurstraat 3

4861 PL Chaam